Hartenwens werkelijkheid in 2015!

Ieder begin is lastig. Zo ook om een eerste blogverhaal te schrijven voor een nieuw centrum, een nieuwe website en nieuwe mensen.

Vaak zien mensen alleen het eindresultaat, maar kennen niet dat eerste glimpje of die prille vonk van het ontstaan van een idee. Voor een blog kan het een woord, een beeld, een gebeurtenis of een herinnering zijn. Maar hoe kom je nu op het idee een centrum op te richten waar je veel mensen plezier mee doet?

Bij mij was dat ooit een wens. Wat zou het fijn zijn als ik naar een plaats kon, waar anderen mij begrepen en waar ik niet hoefde uit te leggen hoe ik in elkaar zat. Gewoon een plek waar ik ik kon zijn en waar ik kennis kon op doen of ervaringen delen, lachen om herkenbare situaties of zomaar stil mocht luisteren naar wat anderen bezighoudt. Hoe zou het zijn om zo’n plek te creëren voor mezelf en ook voor anderen met dezelfde droom? Dit was de stille vonk in mijn hart.

15 jaar geleden spookte het al in mij rond om iets op te zetten voor mensen met klachten. Ik was net begonnen met mijn opleiding voor massagetherapie. Het leek me geweldig om met een aantal collega’s in één pand te zitten en cliënten vanuit verschillende disciplines te kunnen behandelen. Voordat het tot een plan kwam, verhuisde ik naar Apeldoorn. Het kostte daarna de nodige tijd om een nieuwe cliënten- en collegakring op te bouwen. En al die tijd bleef het idee op de achtergrond fluisteren.

Een aantal jaren geleden had ik een kleine collegakring om me heen en werd het idee sterker. Ja, met deze mensen wilde ik het wel proberen en verkende ik de mogelijkheden. Met al mijn enthousiasme stortte ik me op het plan, maar nog voordat het tot bloei kwam, strandde het. De één na de ander haakte af. Het idee ging in mijn hart weer achter slot en grendel.

Uiteindelijk dacht ik er maar niet te veel meer aan en ik probeerde me niet meer druk te maken over mijn hartenwens. Toch kan het vreemd lopen in het leven. Na een kort mailtje naar Tanja Boeve hadden we in het voorjaar van 2014 een gesprek in mijn praktijk. Tijdens deze kennismaking vertelde zij over haar droomwens, een eigen centrum voor intuïtieve ontwikkeling en bewustwording. Ineens roerde zich van alles in mij en alles viel op dat moment op z’n plek.

Vanaf die tijd is het weggestopte vonkje voluit gaan branden tot een groot vuur. Wat ooit met een wens begon, komt nu tot leven en het bruist om verder te groeien.
Ik krijg eindelijk die mooie plek om mijn ervaringen en passie te delen. Een plek waar anderen zich ook thuis zullen voelen en de kracht mogen ervaren van samen zijn en verbinding.

Vanaf september 2015 ben je van harte welkom in het nieuwe Centrum BewustZijn!

 

Geschreven door:
Ellen van den Ende
Lotus: Praktijk voor massagetherapie

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

2 reacties

 1. Laura zegt:

  Wauw!

  Wat bijzonder dat jij je vonkje heb kunnen laten groeien, en ondanks dat de eerste poging mislukte, nu iets succesvolst aan het opzetten bent samen met vele andere lieve mensen!
  Ga vooral zo door!
  De plek die jij omschrijft, zo helder zo duidelijk, is het vonkje, de plek die ik nu aan het zoeken ben. Zoekende in een richting zo breed als de horizon. Waarbij ik niet weet welke kant op te gaan.
  Jou verhaal geeft hoop en inzichten!

  Liefs en misschien tot ooit eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.