Help, een ramp!

Ieder jaar overkomt het ons allemaal…de beelden van vluchtelingen, een overstroming of een aardbeving. Er gaat dan geen journaal voorbij of schrijnende filmpjes en verhalen van journalisten laten ons het leed zien van de mensen die hun dierbaren en/of hun huis hebben verloren. Na een paar dagen kan ik geen journaal meer zien, omdat ik me meestal zo machteloos voel. Voor mij is giro 555 niet voldoende en ik vraag me ook vaak af of mijn geld (dat ik graag geef) wel goed wordt besteed.

Na de laatste beelden van de aardbeving in Nepal te hebben gezien kwam er ineens een gedachte bij me op. Ik ben helemaal niet machteloos en kan echt wat betekenen voor mensen in nood. En eigenlijk geldt dat voor iedereen, die meeleeft met mensen in Nepal, in oorlogsgebieden of vluchtelingenkampen waar dan ook.

Tijdens mijn energetische opleiding heb ik geleerd, dat tijd en afstand in het universum geen rol spelen en dat je altijd energie kunt “sturen”. Ik heb daar een manier voor geleerd, die de meesten van jullie niet kennen. Maar dat maakt helemaal niet uit! Energie is ook jouw gedachten, jouw gevoel en jouw intentie om iets te doen. Nee, je kunt het niet zien zoals de cijfers van het gestorte geld op giro 555, maar de onzichtbare kracht van jouw liefdevolle gedachten richting het getroffen gebied kan aan die mensen hoop, vertrouwen en doorzettingskracht geven. Stel je eens voor dat jij niet de enige bent die zijn/haar hart opent en energie stuurt, maar dat velen dat met jou doen? Jij bent die ene druppel in een kalme vijver. De rimpels verspreiden zich tot grote kringen. Als iedereen een druppel is, ontstaat er één grote golf.

Nu hoor ik je bijna zeggen, maar hoe doe ik dat dan? Het is heel simpel.

  • Ga even rustig zitten of staan.
  • Sluit eventueel je ogen en concentreer je op je hartgebied.
  • Stel je voor dat daar een deur open gaat en jouw liefde er uit laat stromen.
  • Denk aan het gebied en de mensen waar je je liefde heen wilt sturen. Misschien is er een beeld dat bij je naar boven komt van een huilende moeder, een verloren kind of een zoekende man. Daar kun je ook je gedachten en liefde op richten.

Dit hoeft maar een paar seconden te duren en net als een email wordt alles in een splitsecond verstuurd. Je kunt het zo vaak doen als jij prettig vindt.

Bij een volgende ramp, beelden van een oorlogsgebied of bootvluchtelingen hoeven we niet nutteloos naar de TV te kijken, want we kunnen echt iets doen. Als wereldburgers kunnen we zo andere mensen helpen met een beetje van onze tijd en veel van onze liefde.

 

Geschreven door:
Ellen van den Ende
Lotus: Praktijk voor massagetherapie

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.