Herfst als creatieve inspiratie

Al dagen loop ik, Joke van Houten, met het idee om een nieuw doek te schilderen, maar ik wist nog niet wat… Tot ik vanmorgen opstond en buiten de mist zag. De herfst is nu toch echt waarneembaar. Ik houd wel van de herfst: de kleuren, de voelbare rust in de natuur en die heerlijke geuren! Zo vaak als ik kan ga ik naar het bos om te genieten van die prachtige kleuren. Geel en oranje, maar ook donkerbruin en groen. Ineens wist ik het, ik wil oranje schilderen… oranje en geel, mooi met bruin en goud.

Dus, meteen aan de slag. Inmiddels ligt er een doek klaar van 1 x 1 meter en ben ik bloemen aan het tekenen die straks een plekje krijgen op het doek. Ik heb het helemaal in mijn hoofd, maar of het zo wordt zoals ik het me voorstel… dat is de vraag. De kwast gaat na verloop van tijd toch een kant op die ik niet in mijn hoofd had, maar meestal ben ik heel tevreden met het resultaat.

Afwachten dus…

Lees deel 2 hier.

Nieuwsgierig naar schilderijen van Joke? Kijk op www.jokevanhouten.nl.

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.