Vrouwen power!

Deze week kreeg ik de vraag van een cliënte of ik weer een boek ga schrijven. Op dit moment zit het er niet in, maar ik weet natuurlijk niet wat ik in de toekomst nog ga doen. Ik heb haar wel gevraagd of ze misschien een goed onderwerp zou weten. Ze vond dat ik wel iets moois zou kunnen schrijven over vrouwen in deze tijd, omdat ik vooral vrouwen begeleid. Deze keer wordt het dan geen boek, maar het is wel een mooi onderwerp voor mijn blog.

Ik zat na het gesprek te denken aan de speciale vrouwen in mijn eigen leven. Mijn eerste moeder heb ik tot mijn 15de gekend. Door haar gevoeligheid heeft ze veel moeilijke periodes gekend. In die jaren was er nauwelijks kennis over hooggevoeligheid, dus waren medicijnen en opnames in ziekenhuizen de middelen om depressies e.d. te bestrijden. Ze heeft alles aangegrepen om haar leven weer op de rit te krijgen en gestreden met alles wat ze in zich had. Tot aan haar overlijden heeft ze zo goed als ze kon voor mij en mijn zusje gezorgd.
Een vrouw waar ik altijd veel bewondering voor heb gehad is mijn docente Frans op de middelbare school. Zij vertelde zo boeiend over Frankrijk en kon de taal zo goed uitleggen, dat het niet uitmaakte of de taal moeilijk was of niet. Ondanks de strijd tegen kanker stond ze altijd opgewekt en positief voor de klas. Helaas heeft zij te vroeg van de kanker verloren, maar nog steeds denk ik met een warm gevoel aan haar.
De volgende belangrijke vrouw is mijn tweede moeder. Ik ken haar al vanaf mijn 14de. Ze is nu bijna 80 jaar, maar aan haar zie je dat eigenlijk niet, omdat ze nog zo fit en gezond is. Na alles wat ze in het verleden heeft meegemaakt, staat ze nog steeds krachtig en positief in het leven. Ze heeft mij een tweede jeugd gegeven en nu is ze ook een lieve oma, die een goede band heeft met haar kleinkinderen.
Het zijn voorbeelden van vrouwen, die ondanks alles ergens een enorme levenskracht vandaan hebben gehaald om door te gaan.

Als ik nu naar de vrouwen kijk, die ik de afgelopen jaren heb ontmoet dan zie ik dat er iets toegevoegd is aan het woord “kracht”. Het kan zijn dat er een stille evolutie heeft plaatsgevonden in de afgelopen jaren, maar er is iets veranderd. Dat extraatje in “kracht” zit in onvoorwaardelijk verbinding willen leggen met anderen. Deze verbinding wordt vanuit liefde en openheid gemaakt zonder dat er iets voor terug wordt verlangd. Het is niet meer alleen vanuit “mijn eigen kracht”, maar de kracht van anderen wordt er nu aan toegevoegd.

Terwijl ik dit allemaal opschrijf, voel ik een intense warmte en ontroering. De vrouwen van nu zijn allemaal bijzonder…niet alleen krachtig, maar ook gedreven om hun zachte vrouwelijke energie in te zetten voor de wereld. Ik ben blij, dat ik iedere dag de nieuwe verbindingen mag ervaren en mijn eigen kracht kan delen.

Ben jij je bewust van jouw kracht? Hoe laat jij dat zien?

 

Geschreven door:
Ellen van den Ende
Lotus: Praktijk voor massagetherapie

Geïnspireerd? Deel dit artikel met vrienden!
Share on Facebook
Facebook
0Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.